PARTENAIRE TECHNOLOGIQUE DE LA VILLE DE BRUXELLES
TECHNOLOGISCHE PARTNER VAN DE STAD BRUSSEL

De Archieven van de Stad Brussel hebben hun eigen website!

Op vraag van de dienst Cultuur heeft GIAL een drietalige website (Nederlands, Frans, Engels) die volledig aan de Archieven van de Stad Brussel is gewijd ontwikkeld en online geplaatst.

Catalogus, documenten en getuigenissen

Die website werd ontwikkeld in Drupal. U ontdekt er de Archieven van de Stad, wat er wordt bewaard, krijgt toegang tot de onlinecatalogus en kunt meerdere types van documenten (adelboeken, almanakken, Brusselse Cahiers en gemeentelijke bulletins) rechtstreeks bekijken. De inhoud ervan wordt rechtstreeks beheerd door de Archieven van de Stad.

Nederlands

Infrastructuur- & systeemarchitect

De functie

De infrastructuurarchitect ontwerpt de IT-architectuur in een complexe technische context die specifiek is voor de overheidssector en in volle ontwikkeling is. Hij draagt bij tot het design, volgt en stuurt de implementatie van de verschillende bouwstenen van de IT-infrastructuur en staat in voor de evolutie ervan en voor de technologische monitoring.

Nederlands

ITSM - System & application owner

De functie

Als ITSM – System & Application Owner staat u in voor het beheer en de beschikbaarheid van de ticketingplatformen en draagt u bij tot het leiden van de evolutieprojecten vanaf het ontwerp tot de oplevering ervan.

Nederlands

Expert digitalisering

De functie

 • De klant bijstaan bij het formuleren van zijn behoefte, zorgen voor de implementatie van de IT-oplossing, de kwaliteit van de oplossing controleren, alsook de overeenstemming ervan met de behoefte van de klant.
 • Bijdragen aan en uitvoeren van customisingtaken, ontwikkeling en onderhoud van oplossingen, met inachtneming van de overeengekomen SLA’s.
 • Actief deelnemen aan de projecten als projectleider of functioneel analist.
Nederlands

GIS-expert

De functie

 • De klant bijstaan bij het formuleren van zijn behoefte, zorgen voor de implementatie van de cartografische oplossing, de kwaliteit van de oplossing controleren, alsook de overeenstemming ervan met de behoefte van de klant.
 • Bijdragen aan en uitvoeren van customisingtaken, ontwikkeling en onderhoud van GIS-oplossingen, met inachtneming van de overeengekomen SLA’s.
 • Actief deelnemen aan de projecten als projectleider of functioneel analist of als GIS‑oplossingsontwikkelaar.
Nederlands

ICT in de Stad Brussel in cijfers

 • meer dan 8.700 desktops en laptops
 • meer dan 2.100 printers
 • meer dan 7.000 schermen
 • 400 interactieve whiteboards
 • 700 softwareprogramma’s
 • 290 geconnecteerde websites
 • 740 fysieke en virtuele servers
 • 4.200 telefoonextensies

In 2017 werden 17.000 meldingen behandeld door de supportdienst van GIAL.

Nederlands

Hoe kan de Stad Brussel zijn afspraken en zijn wachtrijen beheren?

Wie een afspraak wil maken bij de diensten van Demografie kan dat nu telefonisch, via het internet of via een touchscreen in het administratief centrum of de verbindingsbureaus. Vervolgens ontvangt de aanvrager via e-mail, via sms of per brief – naargelang zijn keuze – een uitnodiging om met de vereiste documenten en stukken naar zijn afspraak te komen. Hij kiest de dag en het tijdstip van de afspraak in functie van zijn beschikbaarheid en die van de dienst. Hij kan zijn aanvraag ook annuleren of wijzigen. Vóór de afspraak krijgt hij een herinnering via sms.

Nederlands

Jaar van de contestatie en een website

De website (contestatie2018.brussel.be), die werd gemaakt in Drupal 7, bevat het volledige programma van de evenementen die 50 jaar na Mei '68 worden georganiseerd. Het programma kan worden gefilterd op basis van de startdatum, de einddatum, de plaats en de categorie van de activiteiten. De website is responsief en kan dus ook vlot worden geraadpleegd op een smartphone.

Nederlands

Bij het Salon des Mandataires

Salon des MandatairesDeze keer zal de stand (5B17) de IT-aspecten van de Stad Brussel in de kijker plaatsen, en in het bijzonder de projecten waarbij GIAL betrokken is. Er werd een specifieke brochure opgesteld die bij deze gelegenheid zal worden uitgedeeld.
 

Nederlands

Verantwoordelijke aankoopcentrale/overheidsopdrachten senior jurist

De functie

De aankoopcentrale van GIAL is bij voorrang bestemd voor de Stad Brussel maar stelt haar opdrachten ook open voor haar aangeslotenen. Ze vormt een proactieve tool in dienst van de organisatie en genereert een jaarlijkse omzet van 10 miljoen euro, hoofdzakelijk op het gebied van IT.

Nederlands

Op de gemeentesite stond een massa aan informatie en documenten van de Archieven van de Stad Brussel. Sinds 15 maart 2018 beschikken de Archieven over hun eigen website (archief.brussel.be).

Op vraag van de dienst Cultuur van de Stad Brussel heeft GIAL een drietalige website (NL, FR, EN) over '2018, jaar van de contestatie' ontwikkeld en online geplaatst. 

GIAL beheert het IT-park van de Stad Brussel, goed voor...  

GIAL vandaag

130
personeelsleden
8700
pc's in het informaticapark beheerd door GIAL
290
plaatsen verbonden met het datanetwerk

GIAL biedt een competitief salaris aangevuld met extralegale voordelen, een stabiele werkomgeving en een professionele ontwikkeling in een stimulerend en vooruitstrevend kader in de vernieuwende technologieën van e-government.

GIAL, de technologische partner van de Stad Brussel, zoekt een Infrastructuur- & systeemarchitect (M/V).

GIAL, de technologiepartner van de Stad Brussel, zoekt een ITSM System & application owner (M/V).

GIAL, de technologischepartner van de Stad Brussel, zoekt een expert digitalisering (M/V).